Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoordt op de meest gestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met uw Aquapro dealer. 

Contact
Levering en verkoop

Hoe bestel ik een Aquapro waterontharder?

Via de Aquapro dealer bij u in de buurt. Via deze website is het voor consumenten niet mogelijk om een Aquapro te bestellen. 

Wat is de levertijd?

Alle Aquapro dealers hebben een eigen voorraad. Mocht de voorraad op zijn dan kan de waterontharder de volgende dag al geleverd worden via het hoofdmagazijn. Montage van de waterontharder is afhankelijk van de planning van de de dealer. 

Levert Aquapro door heel Nederland?

Aquapro levert waterontharders via een dealernetwerk door heel Nederland. Mocht er bij u in de buurt geen dealer zitten dan mag u gerust willekeurig een andere dealer benaderen. 

Kan ik een offerte opvragen?

U kunt via uw dealer een offerte opvragen. Sommige dealers hebben een webshop en andere dealers werken met een adviesgesprek bij de klant thuis. 

Zijn de Aquapro prijzen overal gelijk?

Aquapro heeft een vaste consumentenadviesprijs. Deze prijzen liggen vast. Het kan zijn dat sommige dealers tijdelijke acties houden waarbij bijvoorbeeld het zout gratis is. Als er sprake is extra werkzaamheden dan ligt de totaalprijs uiteraard wel hoger.

Kan er iemand langskomen voor advies?

Sommige dealers komen langs voor een gratis adviesgesprek of sturen een informatiepakket waaruit al veel duidelijk wordt. Mocht graag een adviseur bij u thuis langs willen voor technisch advies, neem dan contact op met uw dealer.    

Montage

Kan ik de ontharder zelf installeren?

Veel Aquapro bezitters kiezen voor zelfmotnage. Bij de Aquapro is een duidelijke installatiehandleiding geleverd. Daarnaast hebben wij een uitgebreide aansluitset samengesteld. Hiermee wordt de montage van de waterontharder makkelijker. 

Hoe lang duurt de installatie?

Een monteur is meestal 3 à 4 uren bezig. Dit is ook afhankelijk van het type huis en de ruimte.

Bij een aansluitset staan lengtematen voor RVS slangen, welke moet ik kiezen?

De RVS flexibele leidingen worden aangesloten op de doorgezaagde waterleiding en op de achterkant (bovenkant) van de waterontharder (specifiek op de bypass) De benodigde lengte is afhankelijk hoe ver de bypass verwijderd is van de waterleiding. U kunt dus deze afstand meten en de juiste lengtemaat kiezen. 

Ik wil mijn Aquapro in de kelder plaatsen, kan het spoelwater omhoog worden gepompt? 

Aquapro waterontharders kunnen spoelwater wel tot 2 verdiepingen hoog verpompen. Er zit echter geen pomp in de ontharder. Door een speciale stand wordt het afvalwater met doormiddel van de binnenkomende waterdruk weggepompt.

Hoort het pekelreservoir van een Aquapro meterkastmodel onder of boven de harscilinder te worden geplaatst?

De Aquapro meterkastmodellen hebben een los pekelreservoir. Dit creëert veel plaatsingsmogelijkheden. In de meeste gevallen wordt het pekelreservoir onder de harscilinder geplaatst. Hierdoor is er genoeg ruimte om zout het deksel te openen en zouttabletten bij te vullen op comfortabele hoogte.

Kwaliteit

Wat is de kwaliteit van de Aquapro waterontharders?

De kwaliteit is zeer hoog. De wanddikte van de harscilinder is 4 mm dikker dan reguliere modellen. Het hars is van voedingskwaliteit. Het besturingsmechanisme is volledig te demonteren en alle onderdelen zijn op voorraad. Het pekelreservoir is geïsoleerd, en de aansluitmaterialen zijn KIWA gekeurd. Het geleverde zout voldoet aan de hoogste eisen met een zuiverheidsgraad van 99.9%  

Zijn de Aquapro dealers kundig? 

Aquapro werkt uitsluitend met gecertificeerde en ervaren installatiemonteurs. Aquapro levert al meer dan 20 jaar waterontharders. Iedere nieuwe dealer doorloopt een opleidingstraject. Deze vakkundigheid is terug te zien in de uitstekende en correcte plaatsing door de dealers. 

Economisch

Wat kost een Aquapro in gebruik?

Dit is afhankelijk van het waterverbruik. Als er meer water wordt verbruikt dan regenereert de Aquapro vaker waardoor er meer zout wordt verbruikt. Gemiddeld verbruikt men 25 kg per persoon per jaar. Het stroomverbruik van een Aquapro bedraagt € 3 euro per jaar.

Wat is de terugverdientijd van Aquapro waterontharders?

Ondanks dat iedere waterontharder in de basis hetzelfde doet, zijn er een aantal aspecten belangrijk voor de terugverdientijd; Dit zijn de aanschafprijs, de effectieve levensduur en het zoutverbruik. Aquapro scoort hoog op deze drie factoren en kan worden bestempeld als een zuinige, moderne waterontharder.    

 

 

 

Onderhoud

Moet het hars ook worden vervangen of bijgevult?

Het hars van een waterontharder blijft 25 jaar goeden hoeft niet te worden bijgevuld of vervangen. Eenmaal in de 5 of 8 jaar wordt aangeraden te reinigen met harscleaner. Een schoonmaakmiddel speciaal voor hars. Hiermee zal de werking van ca. 80% weer naar 100% gaan.

Is onderhoud nodig?

Wij adviseren eenmaal per 3 jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Dit kan uw Aquapro dealer voor u verzorgen. Eigenlijk is het niet echt onderhoud te noemen, het belangrijkste is het reinigen van het pekelreservoir en hars. Daarnaast dient de werking te worden gecontroleerd. Dit zou u ook zelf kunnen. In de handleiding staat beschreven hoe u zelf onderhoud kunt uitvoeren. 

 

Algemeen

Verandert de smaak van mijn water?

De smaak van water verandert niet, het enige wat verdwijnt is het kalk. 

Wat is Duitse hardheid (Dh)?

Duitse hardheid is de de eenheid waarin het kalkgehalte wordt uitgedrukt. Bij 0°Dh zit er geen kalk in. Gemiddeld is de hardheid in Nederland 10 à 12 °Dh.

Vanaf welke hardheid heb ik een Aquapro nodig?

Vanaf 2°Dh zijn de voordelen van een waterontharder al zeer duidelijke merkbaar. Als u eenmaal zacht water bent gewend, wilt u nooit weer anders!

Proeft mijn water zout?

U zult nooit zout water kunnen proeven. Het pekelwater komt niet in contact het drinkwater. 

Hoe vindt het bijvullen van het zout plaats?

Hiervoor moet het deksel worden verwijderd of opengeschoven en worden ‘bijgestort’. 

Hoe zie je of het zout (bijna) op is?

U kunt het deksel er af halen en kijken hoe ver het zoutniveau is gezakt. 

Hoe lang duurt het regenereren?

Het regenereren duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens regeneratie is geen zacht water beschikbaar, daarom staat de ontharder ingesteld om ‘s nachts om 2:00 uur te spoelen.

Maakt het regenereren geluid?

Het geluid van een regeneratie is ongeveer te vergelijken met een stromende kraan. 

Wat is het zoutverbruik?

Qua zoutverbruik mag u de regel hanteren van ca. 1 zak zout (25kg) per persoon per jaar. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van uw waterverbruik en het model.